SANSKRİTÇE DİLE YENİ BİR GÖZLEM ZİYARETİ
Bölüm-1
Yazan POLAT KAYA
Değerli Arkadaşlar, hepinize selam ve saygılarmla birlikte iyi günler dilerim. Bu yazıma, Murat Saygılı kardeşimizin bir yazısına dayanarak, Sanskritce dille ilgili bir çalışmayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Şöyle ki:
Murat Saygılı özetle yazdı:
August 11 at 1:22am
Polat Kaya Atam, Değerli Arkadaşlar,
Sizinle bir konu hakkında tartışmak istiyorum. Geçenlerde Sanskritçe ve Hintçe arasındaki farklılıkları araştırırken bir internet sayfasına denk geldim.
Sayfanın adresi şudur:
http://www.differencebetween.net/ /differences-between-san /
Bu sayfayı okurken sayfanın içerisinde şu bilgiye rastladım:
Dev Bhasha (language of God)
Hintli bir arkadaşım ile bunun üzerine irtibata geçtim. Kendisi Draviddir.
Tamil, Telugu, Kannada ve Malayalam dillerinin Dravid dilleri olduğunu bana söyledi. Dravid dili de bizim dilimiz Türkçe gibi eklemeli bir dildir.
Kendisine sorduğumda Dev sözcüğünün "Tanrı", Bhasha sözcüğünün de "Dil" anlamına geldiğini söyledi.
Bunun üzerine sözcüklerin etimolojilerini araştırmaya başladım. Öncelikle Dev sözcüğü ile başlayalım.
https://www.etimolojiturkce.com/kelime/dev
(Not: Yazının tamamı bu yazımın altında ek olarak verilmiştir).
***
Polat Kaya: Değerli Arkadaşlar, Murata yanıtım aşağıda ayrıntıları ile verilmiştir. Yalnız, hemen başlarken derim ki: Murat, seninle tartışma yerine, görüşlerimi birden fazla Bölüm içinde, yazılarımla ayrıntılı olarak paylaşacağım! Konu çok önemlidir. O nedenle, bir kere başlamışken konuyu oldukca genişletmenin gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle yanıtım uzun olacak ve dolayısiyle, zamana ihtiyaç vardır.
Murat Saygılı, Polat Kaya adlı FaceBook sayfamda yazdığı yazısında, Sanskrit dilinde BHASHA sözcüğünün Türkçe BAŞ sözcüğü olduğunu açıkladı ki bence de bu çok doğru bir tanımlamadır. Murat Saygılının dikkatimizi üzerine çektiği ikinci Sanskritçe sözcük ise DEV BHASHA (language of God) şeklinde olup Türkçe tercüme karşılıgı TANRI DİLİ anlamlı oluyor. Ve Murat, bununla ilgili yaptığı araştırmasında ve açıklamasında dedi ki: Diğer yandan ise, Bhasha (Başa) sözcüğü eğer Dili ifade ediyor ise bu benim görüşüme göre insan başından başka bir şey değildir. Zira Baş olmadan Dil olmaz.
Tüm bu bilgiler ışığında eğer Dev Bhasha Tanrı Dili anlamına geliyor ise, ve yukarda da gösterdiğim üzere Tanrı da Güneş ise, bu Güneş Dili değil de nedir? diye açıklama yapıyor.
***
Polat Kaya: Muratın bu gözlemi önemli bir gözlem. Bununla beraber insan BAŞININ (Tepesinin) bir TANRI kavramı olduğunu bend e pek çok defa yazılarımda belirtmişim. Muratın yazısında verdiği kaynaklarda DEV sözünün tek başına Tanrı olarak tanımlanması biraz sıkntı vermektedir. DEV sözcüğü ile daha sonradan konuşacağım. Bu yazıda BHASHA ve onunla ilgili bazı başka sözcükleri dile getirmek istiyorum.
***
1. Sanskritce BHASHA sözcüğü:
Benim bulduğum kaynak yazıtlarda, DEV BHASHA bir anlamında, SANSKRIT dilinin bir adı imiş.
http://bharatuntoldstory.tumblr.com/post/56270522410/sanskrit-was-considered-as-dev-bhasha adlı bağlantıda, İngilizce olarak şunlar verilmektedir:
Sanskrit was considered as Dev Bhasha, Devavani " or the language of the Gods by ancient Bhartiyas. The word SANSKRİTA, meaning "refined or purified, is the antonym of PRAKRİTA, meaning natural, or vulgar. It is made up of the primordial sounds, and is developed systematically to include the natural progressions of sounds as created in the human mouth.
Sanskrit (meaning CULTURED or refined), the classical language of AARYAS , is the oldest and the most systematic language in the world. The vastness and the versatility, and power of expression can be appreciated by the fact that this language has 65 words to describe various forms of earth, 67 words for water, and over 250 words to describe rainfall.
The Sanskrit GRAMMARİANS wished to construct a perfect language, which would belong to no one and thus belong to all, which would not develop but remain an ideal instrument of communication and culture for all peoples and all time.
Devavani means divine voice, the energy of existence which moves through the meditator, who becomes an empty channel of expression.
Bu tanımlamada, SANSKRIT DİLİ (Dev Bhasha dili, yani Tanrıların Dili), Hindistanın Aryan kültürünün anlayışına göre, o bir BAŞ DİL (İLK DİL anlamlı) söz oluyor. Bunun doğru olmadığını bu yazıda göreceğiz. Ayrıca, Sanskrit Dili bir BAŞ DİLİ oluyor ki bu anlamında, tanımlama Türkçe bir gerçeğin ifadesidir.
Sanskrit dilinin bir İLK DİL olduğu gerçek değildir, çünkü bu dilin kendisinden önce var olan bir dilden, yeniden yapılandırma yöntemi ile, yapıldığı bilgisi verilmekte ve itiraf edilmektedir. SANSKRIT GRAMERCİLERİ (GRAMMARIANS) bu dili mükemmel bir dil olarak yapılandırmak istiyorlarmış, böylece, o tüm insanlarının konuştuğu bir dil olacakmış. Yeniden yapılandırmak istedikleri dil, yani Sanskrit, de Hindistan coğrafyasının eski yerlilerinin dili imiş. İşte burada, GRAMERCİLERİ (GRAMMARIANS) tarafından eski yerli dili yeniden yapılandırma olayının temelinde Türk dili TÜRKÇEyi buluyoruz. Yoksa, Türkçe BAŞ sözünü, Sanskritçe BHASHA sözcüğü olarak neden bulalım ki?
Diğer taraftan, BAŞ DİLİ değimi ise doğru bir tanımlamadır, çünkü, bütün diller insan başının yarattığı ve konuştuğu dillerdir. Zaten DİL BAŞda olan doğal bir konuşma aracıdır. Sanskritce bir dildir ve bu nedenle, BHASHA sözcüğüne İngilizce olarak speaking, talking, saying, telling ve a speaker anlamlı, yani Türkçe konuşma, deme, söyleme , anlatma ve bir konuşan anlamlarını vermişler. Bence gerçek şudur ki, BHASHA atfedilen bu anlamlar Sanskrit dilinden daha once olan Turan dünyasının Türkçe konuşan kültüründen alınmıştır.
Elbette ki bu işlemlerin hepsi insan BAŞI tarafından geliştirilen ve yapılan olaylardır. Murat Saygılı da bu özelliği yazısında belirtmiştir. Insan başının bir Tanrı olduğu tanımlamasını pek çok yazılarımda dile getirip, neden tanrı olduğunu açıklamışım. Böylece, gerek SANSKRİTCE DİLİ yani DEV BHASHA gerekse Sanskritce de bir sözcük olduğu söylenen BHASHA sözcüğü süphesiz ki Türkçe BAŞ sözcüğünün ve hatta BAŞI sözcüğünün değiştirilmiş halidir. Diğer bir deyimle kaynağı Türkçedir! Muratın verdiği kaynakta, bu sözcüğün Sanskritçede BHASHİ, BHASHİN ve BHASHİNİ şekilleri de veriliyor ki bu sözcüklerin üçü de Türkçede BAŞ sözcüğünün Türkçe çekimleridir, yani, onun BAŞI, senin BAŞIN ve senin BAŞINI gibi anlamlarında olan Türkçe sözcüklerden alınmışlardır.
NOT: Aslında, DEV BHASHA sözü, geçmişte Hindistanda ve de Afganistanda hükümran olmuş bir Türk hanedanlığının hakanlanlarından birincisinin adıdır. Bu konu ile ilgili ayrı bir yazımın taslağını hazırlamaktayım. O yazıyı ayrıca tanıtmayı düşünüyorum.
Bu arada, Sanskrit (meaning
CULTURED or refined), AARYASların kullandığı bu eski
dilin CULTURED anlamlı bir sözcük olduğu kaynakta verilmektedir.
Bu sözcük bana bilinenlerin de dışında başka bir Türkçe
anlam taşıdığını gösteriyor. Şöyle ki:
CULTURED sözcüğü Türkçe dile harf-be-harf TURC-DELU şeklinde
deşifre ettiğimde bulduğum söz Türkçe TÜRK DİLÜ (TÜRK
DEMESİ anlamlı) sözü oluyor. Bu buluş bize gösteriyor ki
sözde SANSKRİTÇE dil aslında deyiştirilmiş TÜRK
DİLİ imiş! Fakat, Türkçe dilin sözleri ve sözcükleri üzerine
yapılmış bir sürü ABRAKADABRA deyişimlerden sonra,
dünyanın en eski dili olan TÜRKÇE dilin sözleri değiştirilerek,
sözde SANSKRİTCE dil yapılmış! Bunca önceki yazılarımda da bu
görüşümü defalarca tekrarlamışım ve aynı görüşü
tüm sözde HİNT-AVRUPA Dilleri için de tekrar tekrar söylemişimdir.
Şimdi, bu CULTURED
sözünden bulduğumuz Türkçe TÜRK DİLÜ tanımlaması,
şimdiye kadar çözmüş olduğum sayısız çözümlerin
tümüyle gerçek olduğunu en güclü şekilde
kanıtlamıştır!
Yine yukarıda verdiğim İngilizce Sanskrit
tanımlamasında bu Sanskrit dilinin AARYAS denilen bir toplum
tarafından kullanılan bir dil olduğu denilmektedir. O zaman,
AARYAS sözcüğünün ne gibi bir toplumu temsil ettiğini de bilmek
gerekir. Şöyle ki:
Sanskrit AARYAS sözcüğü YASAR-A şeklinde deşifre edildiğinde, Sanskrit AARYAS sözcüğünün Türkçe YAZAR O sözünün deyiştirilmiş ve aryanlaştırılmış halinden başka bir şey olmadığı ortaya çıkıyor. Yani, İngilizce: he/she is a writer sözü. Yazarlar hep bildikleri dili yazılarında kullanırlar. Burada belli ki binlerce sene evvel eski Hindistan coğrafyasının tümünde TÜRKÇE DİL KONUŞULUYOR ve YAZILIYORMUŞ!
Sanskritciler, kendilerinin AARYAS şeklinde deyiştirmiş olduğu bu Türkçe YAZAR-O sözünü ARYA (ARYAN) şeklinde Asil (Noble) anlamlı olarak görüp kendilerini de ARYAN olarak dünyaya tanıtmışlar.
Bu buluşlarımız da Sanskrit dilinin Türkçe dilin sözcüklerinin ve kavram tanımlamala sözlerinin karıştırılıp değiştirilmesinden, yani, yeniden yapılandırılıp Aryanlaştırılmasından yapılmış bir dildir!
Burada, GRAMERCİLER (GRAMMARIANS) dil yapan ve dilin kurallarını yapan insanlar olarak, GRAMMARİAN sözcüğü, yapısı bakımından ilgimizi çekmektedir. Şöyle ki:
GRAMMARİAN sözcüğü harf-be-harf GIRAN ARAM-M şeklinde deşifre edildiğinde, bu sözün Türkçe KIRAN EREM (yani DİLİ KIRAN, KARIŞTIRAN EREM anlamlı) sözünü buluyoruz. Ne ilginçtir ki bu söz bize İngilizce ANAGRAMMATIZER sözünü, yani ANAGRAM YAPAN gramercileri hatırlatıyor. Hiçte yanılmış sayılmayız çünkü SANSKRİTCE DİLİ bir başka dilden yapanlar da bu gramerciler olduğunu yukarıda gördük!
Ayrıca, GRAMMARİAN sözcüğü harf-be-harf GIRAN ARAM-M şeklinde deşifre edildiğinde, bu sözün Türkçe KURAN EREM (yani DİLİ KURAN, YAPAN EREM anlamlı) sözünü de buluyoruz. Bu gözlemimiz de çok önemlidir, çünkü, bir başka dilin sözlerini kırıp ondan yeni dil yapmaya kalkışanların, yeni dilin nasıl konuşulacağı ve yazılacaağı şeklini de belirlemesi gerekir. İşte, kendilerine GRAMMARİAN diyen bu dilci yazarlar aynı zamanda yeni dilin kurucularıdır da! Bu gözlemin getirdiği bilgi ışığında, GRAMMARİAN sözcüğünün tanımlamasını araştırdığmızda, İngilizce olarak, şu ilginç tanimlamayi buluyoruz:
GRAMMARIAN (n.) Look up grammarian at Dictionary.com
late 14c., "writer on (Latin) grammar; philologist, etymologist;" in general use, "learned man," from Old French gramairien "wise man, person who knows Latin; MAGICIAN" (Modern French grammairien), agent noun from grammaire (see grammar).
GRAMMATIST (n.) Look up grammatist at Dictionary.com
1580s, "grammarian," from French grammatiste (16c.), from Medieval Latin grammatista, from Greek grammatistes "one who teaches letters," from gramma "a drawing; a letter, character" (see -gram).
http://www.etymonline.com/index.php?allowed_in_frame=0&search=GRAMMARIAN
Özet olarak, GRAMMARIAN bir bilge kişi, bir cadı (sihirbaz), bir dilci ve bir adolgusu yaratan (etymologist) kişi olarak tanımlanıyor.
***
2. Sanskritce BHASHYAKRIT sözcüğü
Polat Kaya: Sanskritcede BHASHYA sözcüğü ile ilgili kaynak yazıda, BHASHYAKRIT şeklinde bir başka Sanskritce sözcük daha görüyoruz: https://en.wikipedia.org/wiki/Bhashya kaynak bağlantıda, şu bilgi İngilizce olarak şöyle verilmiştir:
Etymology
The term Bhashya literally means "speaking, talking, any work in the current, vernacular speech".[1] The term also refers to, states Monier-Williams, any "explanatory work, exposition, explanation, commentary" that brings to light something else.[1] A BHASHYAKRIT is the author, and these words are related to the root BHASH which means "speak about, describe, declare, tell".[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Bhashya.
***
Polat Kaya: Bu kaynakta görüldüğü üzere, Sanskritçe BHASHYA sözcüğü konuşma; anlatma, açıklama, yorum yapma gibi anlamlara sahipken, BHASHYAKRIT sözcüğü Türkçe YAZAR (the author) anlamlı imiş. Bu Sanskritçe sözcüğün Türkçe bakımından çok önemli olduğunu görüyorum. Şöyleki:
Sanskritce BHASHYAKRIT sözcüğü kitap yazan kişi, bir konuyu anlatan, açıklayan, yorumlayan kişi anlamlı bir söz olduğuna göre, bu tanımlamanın ışığında, BHASHYAKRIT sözcüğünü, harf-be-harf, BİTHK-YASHAR şeklinde deşifre ettiğimizde, bu sözde Sanskritce BHASHYAKRIT sözcüğünün Türkçe BİTİK YAZAR (KİTAP YAZAR anlamlı) sözünü içerdiğini görüyoruz. Bu hayret verici bir dil çakışmasıdır. Bu Sanskritçe sözcüğün yapısında, Türkçe BİTİK YAZAR sözün oluşunun matematiksel olasılığı sıfır denecek kadar azdır!
Bu buluşun gerçek anlamı şudur: bütün diğer sözde Hind-Avrupa ve Semitik dillerde olduğu gibi, sözde dünyanın en eski dili olarak tanımlanan Hindistanın SANSKRITÇE dilinin de Türkçe dilden yapılmış olduğu gerçeğidir. Aksi halde, Türkçe BİTİK YAZAR (KİTAP YAZAR anlamlı) sözünü bu sözde Hint-Avrupa sözcüğü içinde karıştırılmış olarak bulmamız olası değildir! Bu gerçek inkar edilemez! Ayrıca, Sanskritce BHASHYAKRIT sözcüğünün Türkçe BİTİK YAZAR sözünü bulmamız, bu çok eski dünya dili olduğu söylenen SANSKRITÇE DİLİNİN TÜRKÇE DİLDEN YAPILMIŞ OLDUĞUNUN İNKÂR EDİLEMEZ KANITIDIR! BÖYLECE. ESKİ TURANLI TUR/TÜRK/OĞUZ TOPLUMLARININ ORTAK DİLİ OLAN TÜRKÇE DİL (OĞUZ AĞUZU) SANSKRİTÇEDEN ÇOK DAHA ESKİ BİR DİLDİR!!!
Türkçe BİTİK YAZAR sözü, elbette ki kitap yazan birisini tanımlar ki zaten BHASHYAKRIT sözcüğün kaynakta ki tanımlanması da bunu söylüyor. Ayrıca, her kitabı yazan, her konuşmayı yapan, söyleyen, okuyan, bildiren, anlatan, açıklayan, yorum yapan, seslendiren, dinleten vs. de, her halinde yazan kişinin BAŞIDIR (yani, İNSAN TEPESİDİR)!
Türkçe dilde BAŞ YAZAR deyimi vardır ki, bu söz bir anlamında, örneğin, bir gazetede, en üst düzeyde yazı yazan, yani, Baş Köşe Yazarı gibi kişiyi tanımlar. Diğer yandan, pek akla gelmez ve dile getirilmez bir ikinci Türkçe anlamı daha vardır ki o da: BAŞ YAZAR sözü olup, aslında her yazıyı yazanın İNSAN BAŞI (TEPESİ) olduğunu çok açık bir şekilde, Türkçe dil ile açıklar!
Nitekim, BAŞ öyle bir doğa yaratığıdır ki, O düşünür, yazar, okur, konuşur, söyler, deyer (der), seslendirir, dinletir, okutur, yazdırır, vs., vs.. Evet, dünyada insan eli ile yapılmış her şeyi düşünen, yaratan, anlatan ve yapan insan beyinidir, insan başıdır ve insan dilidir! O nedenle insan BAŞI bir yaratıcı tanrıdır! Bu gerçek eski Turanlı Tur/Türk/Oğuz toplumlarınca bilinen bir gerçek idi ki, yazıyı icad eden, alfabeyi icad eden, dünyaya dünyada tek konuşulan Güneş Dili Türkçeyi veren yine onlar olmuşlardır. Elbette ki bu gerçek zamanla başkaları tarafından karartılmış ve kendilerine ait gelenekler imiş gibi sahiplenilmişdir. Fakat gerçekler, uzun sure karartılmış halde kalmıyor, er veya geç yine gün ışığına çıkıyor, şimdi bu satırlarla olduğu gibi!
Ayrıca, Sanskritçe BHASHYAKRIT sözcüğünü BASH-YARHTIK şeklinde deşifre ettiğimizde, bu Sanskritce sözcüğünün içinde, Türkçe şu sözleri de buluyoruz:
1) BAŞ YARATIK sözü, BAŞın, doğa
tarafından yaratılmış bir baş yaratık
olduğunu tanımlayan bir Türkçe söz oluyur. Nitekim, BAŞ
yalnız insanlarda değil, tüm canlı varlıklarda
olmazsa-olmaz olan bir BAŞ YARATIKTIR!
2) Ayrıca, başın
yarattığı her eser, insan aklı ve eliyle
yapılmış bir BAŞ YARATIKTIR, diğer bir
deyimle, bir BAŞ YAPITTIR, hem de BAŞIN YAPITIDIR!
Görülen şudur ki, günümüzde konuşulan çeşitli dillere ait diye
bilinen sözcüklerle tanımlanan kavramlar, eskiden beri, önce Türkçe dil
ile tanımlanmış, kavramın söze çevrilmesi Türkçe dil ile
yapılmış ve sonradan elde edilen Türkçe söz
değiştirilerek Türkçeden
başkalaştırılmıştır. İşte bu
Sanskritce sözcük de bu yöntemle yapılmış bir sözcüktür! Demek
oluyor ki Türkçe sözler, Türkçeden
yabancılaştırılmış sözcükler içinde, ne kadar
karıştırılmış, karaltılmış ve
gizlenmiş olsa bile, şayet tanıma ve deşifre etme
yeteneğimiz varsa, onca gizlenmiş Türkçe sözler yeniden gün
ışığına çıkarılabilir. Bunun
sayısız örneklerini, binlerce sayfalık yazılarımda,
ayrıntılı olarak göstermişimdir. Belli ki devamlı
şekilde açıkladığım Türkçe dille ilgili bu gerçek,
binlerce seneden beri hep gizli tutulmuş ve dünya insanı, uzun süreli
bir KALI YOGA çağı içinde, yani, Türkçe ya AKLI YOK bir çağ,
yahut ta uzun süreli bakar-uyurlu bir UYKU çağı içinde
karanlığa ve kötülüklere boğulmuş ve uyutulmuştur!
Bunun neticesi olarak eski Turan dünyasının medeniyeti ve
onların Güneş dini ve Güneş dili talan edilmiş ve hiç
olmamış gibi yok sayılarak tarihten silinmiştir!
***
3. DİLCİLİK
(LİNGUİSTİC > GUNIS-TİLCİ = GÜNEŞ
DİLCİ), DİL ve AĞUZ
Bunları bu şekilde belirttikten sonra, konumuzu biraz daha genişletelim. Bu konu ile ilgili olarak, daha yakın geçmişde, Kamil Kartal kardeşimizin dile getirdiği, Arapça TELAFFUZ sözcüğünün yapısını inceleyen bir yazımda, bu Arapça sözcüğün de Türkçe DİL Ve AĞUZ (AĞIZ) sözlerinden yapılmış olduğunu açıklamıştım. Bu buluşumun da ışığında, görülüyor ki gerek Sanskritce BHASHA sözü ve gerekse Arapça TELAFFUZ sözcüğü, aynı kavramı aynı şekilde Türkçe BAŞ sözcüğü ve onun yarattığı DEME, yani DİL, SÖZ söyleme yeteneği ile tanımlıyorlar. Demek oluyor ki, aslında, bu kavramları tanımlayanlar, önce Türkçe sözleri kullanıp kavramı tanımlıyor, sonra da onu karıştırarak başka bir dil çıkarıyorlar ki, bu işlem Türkçe dil yönünden Türkçenin silinmesi ve yok edilmesi demektir. Bunu yapan kara gücler, maksatlı bir şekilde Türkçeyi tarihten silmişlerdir!
Not: Dikkat edersek bu tanımlamalarda henüz DEV sözcüğü işin içinde görünmüyor bile.
***
Şimdi, Türkçe DİL ve AĞIZ kavramı, yani Arapça TELAFFUZ tanımlaması ile ilgili, bir İngilizce sözü de burada açıklamak istiyorum. O sözcük İngilizce ARTİCULATİONS sözcüğü oluyor. Bu sözcüğün tanımlanması, konuşulan sözün seslerinin açık ve duru bir şekilde belirtilmesi anlamlı oluyor. https://www.google.ca/search?q=articulations+definition&oq=ART%C4%B0CULAT%C4%B0ONS&aqs=chrome.2.69i57j0l5.7098j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Diğer bir deyimle, Türkçe AĞIZ ve DİL, yine kendileri tarafından söylenen sözün nasıl seslendirilmesi gerektiğini tanımlayan doğal bir araç oluyor ki, Türkçe Dil de bunu en iyi şekilde, dümdüz ve arı biçimde yapıyor!
***
Polat Kaya: Bu açıklamanın ışığında, İngilizce ARTİCULATİONS sözcüğünü, Türkçeye harf-be-harf CONUSAR-TİLTİ-A şeklinde deşifre ettiğimizde, bu İngilizce sözcüğün de Türkçe KONUŞUR DİLDİ O sözünden yapılmış olduğunu görüyoruz. Burada da görüyoruz ki konuşulan sözün sahibi, gövde de BAŞ, başda AĞIZ ve ağızda da DİLdir. Bu asla inkâr edilemez bir gerçektir. Ağızda DİL olmazsa insan başı LALdır ve konuşamaz ve ancak, yelin uluması gibi ULUR! Yine görüyoruz ki, burada açıkladığımız olay, sözde Hint-Avrupa dillerine ait bu ARTİCULATİONS sözcüğü bile, Türkçe dilin sözlerinin karşıtırılıp yeniden dizilmesi yöntemi ile yapılmış bir yapmacık sözcüktür. Sözcüğün yapımında, Türkçe KONUŞUR, DİL, DİLDİ ve O sözleri kullanılmıştır! Bu da gösteriyor ki, İngilizce dil, diğer Hint-Avrupa dillerinde olduğu gibi, Türkçeden önce var olan bir dil değildi.
***
Polat Kaya: Bu görüşlerimi, Greek sözcüğü συνάρθρωσις SYNÁRTHROSIS sözünün açıklanması ile bitirmek isterim. Greek SYNÁRTHROSIS sözcüğü ve İngilizce ARTİCULATİONS sözcüğü eş anlamlıdır. Böylece, Greek sözcüğü SYNÁRTHROSIS sözünü de R-SOSİN-TYÁSH şeklinde deşifre ettiğimizde, bu Helençe sözcüğün bile Türkçe ER SÖZİNİ DEYİŞ (yani ER SÖZİNİ SÖYLEYİŞ anlamlı) sözünü içerdiğini görüyoruz. Bu açıklama bile, Helençe sözcüklerin Türkçe sözlerden yapılmış olduğunun bir başka kanıtıdır.
Tüm bu açıklamalar gösteriyor ki, Türkçe dilin sözleri HİNT-AVRUPA dillerinin yapılışında kullanılmış, fakat, Türkçeden alınan sözler karıştırılarak başka bir kalıba sokulmuş ve Türkçeden uzaklaştırılmıştır! Ayrıca bu buluşlar, TÜRKÇE dilin tüm dillerden önce dünyada konuşulmuş tek dil olduğunun da kanıtıdır! Zaten kendileri de bu gerçeği GENESİS-11 de üstü kapalı bir şekilde itiraf etmişlerdir!
Polat Kaya
Agustos 16, 2017
September 06, 2017